oneperfectmess.blogg.se

Att leva med psykisk ohälsa

Dom senaste dagarna

Kategori: Allmänt

Såg att jag inte har bloggat sen i onsdags. Har helt enkelt inte orkat. Blev iallafall utskriven i fredags som planerat. Var nog kanske inte riktigt redo egentligen men ville ändå därifrån. Sen var jag ju inte så jävla smart. Kan vara så jävla dum i huvet ibland. Tänker inte efter för en sekund på konsekvenserna. Jag skulle ringt pappa efter att jag blivit utskriven så han skulle kommit och hämtat mig. Men det gjorde jag såklart inte. Jag tog ut medicinerna jag fick på recept av läkaren på avdelningen. Som jag egentligen skulle ha hämtat ut med pappa. Åkte kommunalt hem, svarade inte när mamma ringde. Jag kände inte igen mig själv. Jag typ skärmade av på nåt sätt. Och sen nånstans på vägen så slängde jag i mig en del av tabletterna. Pappa var hemma när jag kom hem men jag sa inget och gick upp till mitt rum. Bytte om, sen gick jag ut och satte mig på balkongen och rökte. Sen kom pappa och sa att mamma ville prata med mig. Så då gjorde jag det, och först var samtalet bara normalt liksom. Hur det gick att komma hem och allt det där. Men sen när hon frågade om vi hämtat ut medicinerna så sa jag att jag hade gjort det, och att jag redan hade tagit tabletter. Hon blev riktigt förbannad och jag förstår henne. Men på nåt sätt brydde jag mig inte då. Hon sa att jag fick ta det med pappa för hon kunde inte komma loss från jobbet men jag sa att hon fick prata med honom. Jag rökte klart och la mig sen på sängen. Och pappa kom bara in och frågade varför jag höll på såhär. Sen börjar det bli lite suddigt. Jag kommer ihåg att jag gick ut med hunden iallafall. Och så ringde jag Bea. Och snackade nånting om att jag var ute med två hundar. (Jag såg dubbelt). Vet inte riktigt vad vi pratade om sen men det kom väl fram att jag hade tagit tabletter så hon ringde en ambulans. Jag sa att hon inte skulle göra det men det gjorde hon iallafall. Sen kommer jag inte ihåg så mycket mer, har lite suddiga minnen bara. 

Fick iallafall komma hem till kvällen. Så var hemma vid typ 22-23 nånting med mamma och pappa. Och jag däckade nog ganska snabbt och sov hela natten tror jag. Sen fick min pappa och brorsa dra upp mig ur sängen igår (lördag) för vi skulle på nån hundträff med Pärlan med hennes tidigare ägare och hennes hundar och så var det massa andra hundar också. Tänkte inte riktigt på klädseln när vi åkte men man kan ju säga att jag inte var helt ren när vi kom hem. Men det kändes helt okej att vara där. 

På kvällen sen åkte jag hem till min extrafamilj, alltså min närmsta och äldsta kompis och hennes mamma, har berättat om dom i ett tidigare inlägg tror jag. "Mamman" trollade lite med mig som vi kallar det. Men det är mycket som sitter fast, och hon sa att jag har massa små "portvakter" som liksom inte riktigt är redo att släppa in "hjälpen" eller vad man ska kalla det. Det kan låta jätteflummigt i vissas öron men jag är helt öppen för sånt där och tycker det är intressant. 

Sen satt jag och min kompis och pratade jättelänge om massa olika saker, både seriösa och roliga saker. Åkte hem vid tolv men somnade inte förrän typ 5 eller nåt. Sov till 13 men har legat i sängen sen dess. Väldigt trött men ändå ganska rastlös. Skulle egentligen följt med mamma på Sweden international horseshow på friends arena men jag orkade verkligen inte. Orkar inte med en massa folk just nu, får se vad jag hittar på ikväll. 

Blev ett väldigt långt inlägg nu men det här var mina senaste dagar iallafall. 


Tar första ciggen för dagen på balkongen nu. Har inte ens orkat gå upp för att röka än. Men röksuget har ändå minskat sen jag började med nikotinsprayen. 

En låt och video jag fastnade för inatt var The heart wants what it wants av Selena Gomez. Riktigt känslosam och ärlig låt/video. Berörde mig verkligen. 


På återseende.

50 shades of Grey

Kategori: Allmänt

Dagen har varit sådär. Läkarsamtalet blev förskjutet så det bliv av vid typ halv tre nånting. Som tur var, så var det inte min hatläkare som jobbade idag. Den här läkaren jag träffade idag, träffade jag några gånger förra året och kom ihåg att hon var ganska bra. Och det är hon, och Lars var med också, han som skrev in mig inatt. Så jag fick prata med två vettiga läkare. Ska prova två nya sömnmediciner ikväll och se om jag kan få sova en hel natt. Och planen är att bli utskriven på fredag. Och min uppgift till imorgon var att skriva typ en lista/planer för helgen så jag håller mig aktiv typ och inte bara sitter hemma. Vilket jag egentligen typ vill göra. Men jag får väl försöka helt enkelt. Kan inte göra mer än så. 

Har iallafall en väldigt trevlig rumskamrat som jag träffat förut och en annan vän så vistelsen här blir lite enklare. Och så har jag ju min älsklings bok också som jag försjunker mig i ibland. 50 shades of Grey. En bok för mig. Så fick jag till ett litet rim där också. 

Inlagd

Kategori: Allmänt

Ringde NoA inatt. Jag kände att bägaren höll på att rinna över igen. Och jag ville inte utsätta mina föräldrar för nåt mer. Så jag blev inlagd på 151 vid typ 4 inatt/imorse, hur man nu ser det. Och jag hade tur att det var samma läkare som förra gången jag var inlagd. Den typ enda vettiga läkaren jag har träffat på avdelningen den här senaste månaden. En läkare som verkligen lyssnar och förstår. Fick ligga i korridoren inatt men det var ändå ganska skönt, den hörnan är lite mysig och jag föredrar att vara själv. Men det blev ju inte "sängdags" förrän vid halv fem och jag hade svårt att somna så när jag väcktes vid halv åtta imorse kändes det typ som att jag precis hade vaknat. Men somnade om en timme till och gick sen ut och kollade om jag hade någon utgång. Har ump som det kallas, för tillfället (ut med personal). Och hade missat första utgången men kände ändå inget röksug så gick och la mig igen och gick ut nu vid tio och tog en cigg. Men sen jag började med nikotin sprayen så känner jag inte alls samma rökbehov som förut, och det är ju positivt. 

Läkarsamtal om en timme, diskutera sömn medicinering och sånt som jag egentligen skulle pratat med min öppenvårdsläkare med men hon slutade ju. Får se hur länge jag blir kvar här. Nu ska jag ta en till nap.